Den unike Vatnajökull

Selv om du har levd på Island hele livet slutter aldri underverket Vatnajökull å forbause og sjarmere. Den største isbreen i Europa faller ned den høyeste fjellkanten på Island i store isfelt, like over den sørøstlige delen av Ringveien.

Isgiganten dekker 8 % av Island, og er 1000 meter tykk på sitt tykkeste. Det tilsvarer 30 meter is jevnt fordelt over hele Island – men vi er faktisk ganske glade for å beholde den der den er. Islands klima kan være utfordrende nok, uten å legge dusinvis av is over oss.

Isvann og tektoniske platebevegelser har formet landskapet rundt Vatnajökulls over årtusener. I dag utgjør hele området Europas største naturreservat, Vatnajökull nasjonalpark.

Spørsmål

Hvor flyr Vatnajökull neste gang?

Du kan finne en tredagersplan for Vatnajökull nedenfor. Tidsplanen er den nyeste, men kan endres uten varsel.

Hvordan uttaler man Vatnajökull?

Det er enkelt - i hvert fall sammenlignet med Eyjafjallajökull! Det er Vat-na-yuh-kutl.

Hva betyr isbreens navn?

Vannbreen, med henvisning til de mange store elvene som strømmer fra den, og flommene forårsaket av vulkaniske erosjon under isen.

Er det noe spesielt med interiører i Vatnajökull?

Absolutt. Hele interiører er inspirert av en isgrotte. De dominerende farger er turkis og safirblå, og en spesialdesignet LED-belysning og isbre-soundtrack, skaper den rette atmosfæren. Når du går om bord er det nesten som å gå inn i buken av breen. Men du trenger ikke bekymre deg. Du får like varm service som alltid.

Som alle andre fly har den gate-til-gate WiFi, så du umiddelbart kan dele flyvningsopplevelsene med venner og familie.

Hekla Aurora
Wi-Fi

Der is møter ild

Vatnajökull har en spektakulær skjønnhet På kanten flyter de levende, turkise isfjellene på isberglagene. Dypt inne i de stadig skiftende grottene, fascineres de besøkende av det safirblå lyset.

Men legger man fysikk til moroa, er isbreen faktisk bare ren, klar is. Den synes bare blå fordi sollysets blå bølgelengde klarer å passere hele veien gjennom den tykke isen, mens rød og gul ikke gjør det. Det er imidlertid tettere enn vanlig is og smelter mye tregere. Det gjør den ideell for en forlenget cocktailtime.

Under hele denne kalde og praktfulle skjønnheten, har breen en brennende varm hemmelighet. Dette store islaget er plasserte direkte på toppen av et av verdens mest aktive, vulkanske felt. Du kan nok forestille deg at det noen ganger skaper et dramatisk forhold.

Vatnajökull har en spesiell plass i islendingenes hjerte. Med dette unike flyet ønsker vi å dele Vatnajökulls naturlige underverker med våre passasjerer, og inviterer de derfor til å gå om bord på en isbre, for å oppleve en del av vårt hjem.

Hvor flyr Vatnajökull neste gang?

Tabellen nedenfor viser nåværende tidsplan for Vatnajökull. Det kan endres på kort varsel, men oppdateres svært regelmessig, så du kan se vårt vakre fly i aksjon.

Avgang
Tid / dato
Ankomst
Tid / dato
Vatnajökull

Be om å fly med Vatnajökull

La oss vite når, hvor og hvorfor du vil oppleve en flyvning med Vatnajökull. Når du kommer til flyplassen for din flyvning, kan den flyvende isbreen stå der og vente på deg!

Er påkrevd
Er påkrevd
Er påkrevd
Er påkrevd