05.07.2012 12:39

Association of European Airlines (AEA) har nylig kåret Icelandair til Europas mest punktlige flyselskap på langdistanse ruter. Tallene fra mai måned viser at Icelandair ligger helt i topp med 91.1%. Icelandair lå også på topp i perioden januar – mai med 89.9% av avgangene på tid.

På alle internasjonale flyvninger, også inkludert kort- og mellomdistanser som Icelandair flyr til, er Icelandair på femteplass av 25 internasjonale flyselskaper med en punktlighet på 89.9% dette året. AEA offentliggjør jevnlig tall fra sine medlemmer.

”Punktlighet er en meget vesentlig faktor hos Icelandair og det er selvfølgelig viktig for oss, at vi ligger helt i topp sammenlignet med andre europeiske flyselskaper” sier Birkir Hólm Gudnason, Icelandairs adm. direktør. Birkir tilføyer: ”Sett i lys av, at vi for ikke lenge siden økte vårt rutenettverk og har nå ca. 400 ukentlige avganger er dette en ekstra god nyhet”.

Nyeste destinasjon i Icelandairs rutenettverk er helårsruten til Denver i Colorado, og Icelandair har nå syv amerikanske og to canadiske destinasjoner.

Som en ekstra service i sommerperioden, tilbyr Icelandair direkte fly fra Keflavik til Akureyri, Nord Islands største by, i forbindelse med ankomst til Keflavik. Keflavik -  Akureryri har opptil fire ukentlige avganger i perioden 7. juni – 30. september, hvilket gjør reisen til Nord Island lettere og raskere da en ikke må via Reykjavík.