Vi brenger Islandsk musikk ut i verden

Vi elsker musikk. Vår støtte til våre lokale islandske musikkscene innebærer å hjelpe islandske artister med å reise utenlands. Vi har også opprettet en arena på Island – Iceland Airwaves Music Festival – hvor musikkentusiaster fra hele verden kan komme til Island og høre det beste som scenen vår har å by på.

Vi sponser Icelandic Music Experiments, er den grunnleggende sponsoren av Iceland Airwaves og tar del i Iceland Travel Fund Reykjavík Loftbrú.

Iceland Airwaves

Icelandair grunnla musikkfestivalen Iceland Airwaves i 1999 og er festivalens hovedsponsor.
Da den først kom i gang, fokuserte Island Airwaves på å fremme islandske artister overfor internasjonale plateselskaper. Siden dens tidlige dager, har festivalen vokst og modnet og er nå et svært etterlengtet arrangement på den sosiale kalenderen i Reykjavik. Mer enn 150 artister opptrer over hele byen, og det er klart at alt arbeidet folk har lagt ned i festivalen lønner seg. Som et resultat av det, har mange islandske artister fått en internasjonal karriere.

Play Video
Spotify
Hórmónar
Play Video

Hórmónar

The Icelandic music experiments

Hvert år er vi stolte av å støtte unge musikere som deltar på Icelandic Music Experiments. Experiments er en arena der band og soloartister på vei opp får sjansen til å dele musikken sin offentlig for første gang.

Vi gir vinnerne spilletid på Iceland Airwaves-festivalen, slik at de kan spille sin musikk for et internasjonalt publikum.

Iceland travel fund

Icelandair støtter islandske artister som ønsker å opptre i andre land, og vi samarbeider med Reykjavík by og lokale musikkveteraner om programmet Reykjavík Loftbrú.

  • Hot Spring Collection

    Hot Spring CD

    Vi er jevnlig kuratorer og slipper samlinger av islandsk musikk. Hver artist som velges ut, har spilt på Island Airwaves på et eller annet tidspunkt.

  • Airwaves 2017

    Iceland Airwaves 2017

    2017-utgaven finner sted i begynnelsen av november. Du kan allerede bestille reise og billetter til neste års festival!