Vi ønsker å gjøre flyturen så morsom som mulig for de minste passasjerene. Ombord på flyene har vi et personlig underholdningssystem med diverse barne program. De vil også få postkort som de kan fargelegge og sende hjem til familie.

Det er ikke mulig å bestille for et ufødt barn. Om du planlegger å reise med et ufødt barn, kan du legge til barnets navn når barnet har fått sitt navn. Ta kontakt med vårt kundesenter for hjelp.

Barneseter:

Passasjerer som reiser med barn mellom 2 – 11 år kan ta med godkjent barnesete om bord om barnet er i stand til å sitte i stolen på flygningen. Ved reiser med spedbarn under 2 år kan passasjerer også ta med godkjent barnestol om bord, forutsatt at det er ledig vindu sete på flyet. For å sikre at spedbarnet får eget sete må passasjeren kjøpe barnebillett til spedbarnet. Bruk av barnestol er tillatt under alle deler av flygningen, inkludert når flyet letter og lander, forutsatt at:   

1. Barnesetet er designet for feste til et sete med topunktsbelte (normale setebelter for passasjerseter i fly). Barneseter som er spesielt utviklet for feste med trepunktsbelter (normale setebelter i biler) kan ikke brukes.

2. Barnesetet tilfredsstiller minst et av de følgende vilkårene:

  • Barnesetet er godkjent for bruk i kjøretøyer i samsvar med EU-standard ECE R44-03 eller senere tillegg.
  • Barnesetet er godkjent for bruk i motorkjøretøyer og fly i samsvar med amerikansk standard US FMVSS No. 213 og er produsert i samsvar med denne standarden fra og med den 26. februar 1985. Barneseter som tilfredsstiller de amerikanske kravene må ha følgende merking med rød skrift: 1)"This child restraint system conform to all applicable federal motor vehicle safety standards." (Dette barnesikringssystemet samsvarer med alle føderale sikkerhetsstandarder for motorkjøretøyer.), og 2)"This restraint is certified for use in motor vehicles and aircrafts." (Dette sikringssystemet er sertifisert for bruk i motorkjøretøyer og fly.).
  • Barnesetet er godkjent for bruk i fly i henhold til den tyske standarden "Qualification Procedure for Child Restraint Systems in Aircraft" (TUV Doc.:/958-01/2001) (Kvalifikasjonsprosedyre for barnesikringssystemer i fly).
  • Barnesetet er godkjent for bruk i motorkjøretøy og fly i henhold til den kanadiske standarden CMVSS 213/213,1.

CARES Child Aviation Restraint System er godkjent på flyvninger hos Icelandair. CARES er laget for bruk i fly for barn over 1 år som veier mellom 10 og 20 kilo. Vennligst merk at Icelandair har ikke CARES systemet om bord, dette må medbringes. 

Om bord:

  • Barnesetet skal forankres sikkert ved et vindussete ved hjelp av setebeltet.
  • Vær oppmerksom på at flyselskapet ikke tilbyr barneseter.

Barnemåltid:

Det er mulig å bestille yoghurt og en banan for spedbarn. Varmt vann er alltid tilgjengelig ombord for å varme opp melk og barnemat. Måltid for spedbarn må forhåndsbestilles minst 24 timer før avgang, eller under bestillingstidspunkt (+47 22 03 40 50). 
Alle barn mellom 2 – 11 år får et gratis måltid på alle flyreiser.