Min reise og APIS

ESTA

Alle passasjerer som reiser til USA under VWP (Visa Waiver Program) må søke om ESTA (Electronic System Travel Authorization) hos amerikanske myndigheter før avreise.  Klikk her for mer informasjon om ESTA.

 

API og APIS

Krav for flyvninger til og fra Canada, Storbritannia og USA 

Tre land innen Icelandairs rutenettverk krever spesifikke passasjeropplysninger før avgang for alle flyvninger til og fra landet. Disse landene er USA, Canada og Storbritannia. Disse opplysningene henvises vanligvis til som Advance Passenger Information (API) eller Travel Document Information (TDI). Opplysningene finnes på biodatasiden i passet. API samles senest inn ved innsjekking for fly til Canada og Storbritannia.

For reiser til USA kreves det mer tid. Advance Passenger Information System (APIS) er API-opplysninger påkrevd av amerikanske myndigheter for alle som reiser til og fra landet. Alle flyselskaper, inkludert Icelandair, er pålagt ved lov å overføre API/APIS-opplysninger før avgang. Passasjerer må oppgi disse opplysningene ellers kan en risikere å bli nektet å reise.

MERK: Icelandair ber passasjerer som reiser til og fra USA om at de bruker det elektroniske APIS-skjemaet øverst på denne siden for å oppdatere deres API/APIS-opplysninger, hvis de ikke har blitt fylt ut i løpet av reservasjonen (se instrukser under).

For reise til og fra Canada og Storbritannia, fylles APIS-opplysninger ut ved innsjekking. 

Opplysningene påkrevd for APIS er:

Opplysninger om pass (reisedokument):

Navn

Som det vises på identifikasjonsdokumentene som er utstedt av staten (pass) (må oppgis på tidspunktet for reservasjonen)

Fødselsdato (DOB)

(Må oppgis på tidspunktet for reservasjonen)

Kjønn

(Må oppgis på tidspunktet for reservasjonen)

Nasjonalitet

 

Bostedsland

 

Type reisedokument

(pass)

Nummer

På reisedokument (passnummer)

Utløpsdato

På reisedokument (passets utløpsdato)

Utstedsland

For reisedokument (landet som utsteder pass)

Andre påkrevde opplysninger

Destinasjonsadresse

I USA (ikke påkrevd for amerikanske borgere og innbyggere med permanent oppholdstillatelse)

Oppreisningsnummer

For personer som f.eks. har blitt feilaktig identifisert i løpet av visum/ESTA behandlingen pga. overvåkingslisten til amerikanske myndigheter. Hvis oppreisnings nummeret er tilgjengelig før reisen til USA bør det informeres om ved bestilling. Personer som dette er gjeldene for, kan søke hos TSA for det såkalte oppreisningsnummeret for å forenkle innsjekking og undersøkelsesprosesser ved f.eks. transfer flyplasser.

Secure Flight (sikker flyvning)

Transportation Security Administration (TSA) gjennomfører et Secure Flight-program for å forbedre sikkerheten på kommersielle flyvninger innen- og utenlands i USA, ved økt gjennomgang av overvåkningslistene. Klikk her for ytterligere informasjon.

Du finner også TSAs merknad om personvern vedrørende Secure Flight (sikker flyvning) vedlagt under.

Onlineskjema

Icelandair gir deg muligheten til å fylle ut alle opplysningene på nett før du drar til flyplassen. Du blir da ikke påkrevd å oppgi passasjeropplysninger på nytt når du sjekker inn (dersom det ikke mangler noen påkrevde opplysninger). Du kan gå inn på onlineskjemaet når som helst og så mange ganger du behøver for å endre passasjeropplysningene.

Passasjerer som allerede har fylt ut APIS-opplysninger i løpet av reservasjonen kan gå inn på reservasjonen og endre opplysningene sine på nett. Når du har fylt ut opplysningene og trykket på Send nedenfor, må du på neste side trykke på 'ENDRE' og krysse av i boksen med teksten "Oppgi ytterligere passasjeropplysninger påkrevd av ditt/dine destinasjonsland" og trykk på 'LAGRE', også om du ikke må oppdatere noe for å fortsette.