Icelandair rute nettverk

Icelandair sin forretningsstrategi er basert på Islands geografiske posisjon, beliggene mellom Nord Europa og USA sin østkyst.

Ved å forene passasjerer som flyr til Island, med passasjerer som krysser Atlanteren via Island, har Icelandair utvidet og styrket nettverket sitt kontinuerlig de siste tiårene. Icelandair forbinder 26 byer i Europa med 18 destinasjoner i Nord Amerika ved bruk av Island som hub.

Nettverket er basert på en 24 timers rotasjon, med flyvninger fra Island på morgenene og ettermiddagene.

The network is based on 24-hour rotation, with connecting flights leaving Iceland in the mornings and afternoons.

Icelandair er et av Europas ledende flyselskap med flyvninger til og fra Island, og videre over Atlanterhavet til USA og Canada. Icelandair tilbyr sikre og pålitelige flyvninger med utmerket service til storbyer på begge sider av Atlanteren.

Flyselskapet flyr ut fra Island og bruker landets geografiske beliggenhet mellom Nord-Amerika og Europa for å bygge et stadig voksende nettverk av internasjonale ruter.

Icelandair er en del av Icelandair Group.

Icelandair ledelsen

Birkir Hólm Guðnason, CEO, Chief Executive Officer. Birkir begynte i Icelandair i år 2000 og har siden hatt flere sentrale roller i Icelandair. Han begynte som Sales Manager på Island, før han ble Sales Manager i Nord-Amerika, General Manager for sentral Europa i Frankfurt og General Manager for Skandinavia i København. I 2008 ble Birkir CEO i Icelandair. Utdannelse, Birkir har Bachelor grad i Økonomi og Administrasjon (1998), og MBA i Internasjonal Handel og Økonomi (2000) fra Aalborg universitet i Danmark.

Jens Bjarnason, Senior Vice President of Operations. Jens begynte sin karriere i Icelandair som Structures Engineer i 1984. For en periode var han Director of Safety Regulation for den islandske CAA. Han var Icelandairs Director of Flight Operations for et tiår i årene 1996-2005 og etter det ble han Vice President of Technical Operations i 2005-2011. Fra 2011-2015 var han Director of Operations for International Air Transport Association, IATA, i Montreal, Canada. Jens har en Phd-grad i Engineering fra Northwestern University i Illinois, USA.

For markedsstøtte, arrangementer og sponoravtaler, klikk her.

Hlynur Elísson, Senior Vice President of Finance and Administration. Hlynur begynte sin karriere innen Icelandair Group på Icelandair Domestic i 1995 som direktør for finans og deretter Air Iceland i 1997. Han ble utnevnt til Senior Vice President of Finance and Resource Management i Icelandair i 2005, og i 2006 ble han Icelandair Group's Chief Fianancial Officer. I november 2008 ble Hlynur utnevnt til Senior Vice President i Økonomi og Administrasjons avdelingen til Icelandair. Utdannelse, Bachelor grad i business fra Rockford College, Illinois.

Svali Hrannar Björgvinsson, Senior Vice President of Human Resources. Svali har vært Senior Vice President of Human Resources for Icelandair siden mars 2009. Før det var han Senior Vice President of Human Resources for Kaupthing Bank fra 2005 - 2008. Svali var leder for Resource Development hos IBM Consulting Services og en av eierene til PWC. Svali har undervist på Islands universitet, Lærerhøyskolen på Island og Laugarvatn ungdomsskole. Utdannelse, Svali har Bachelor grad i psykologi fra Islands universitet og Mastergrad i Human Resource Management and Work Psychology fra New York University.