Leifur «den heldige» Eiríksson

Leifur «den heldige» Eiríksson

1987

Den nye flyterminalen åpnes omsider, og det er en flott struktur på nær 1 400 kvadratmeter. Feiringen av åpningen fant sted foran tre tusen mennesker den 15. april 1987, og bygningen fikk navnet Leifur Eiríksson Air Terminal. Den opprinnelige planen var å bygge en større bygning, men det trodde man ikke kom til å bli nødvendig. Ingen forventet at antallet passasjerer som passerte terminalen skulle øke så mye som det gjorde, og innen få år hadde terminalen problemer med å håndtere passasjerstrømmen.

I det den første spaden var satt i jorda på Keflavik, ankom eller reiste 460 000 passasjerer fra flyplassen hvert år. I 2016 har dette tallet passert 6 millioner. Bygningen har blitt utvidet to ganger, og i 2016 dekket Leifur Eiriksson Air Terminal 61 000 kvm.

På denne tiden flyttet Icelandair inn i et nytt servicesenter på 4000 kvm. Der var det plass til fraktavdelingen, kjøkken og maskinverksted. Det var også et frilager der for tollfrie varer som skulle selges på de internasjonale flygningene. Den høytflygende butikken fikk navnet Saga Boutique.