Bestill fly til: Montreal

Flyreise

Billettype:
Avreise og ankomster
Expense account
Reisende:
Klasse:
Vis flyavganger:
???icelandair.amadeus.search.expenses.legend???
I perioden mai til oktober tilbyr Icelandair direkteflyvninger til Montreal, Canadas nest største by.

Montreal ligger i provinsen Quebec og er landets største fransktalende by. Her er både fransk og engelsk offisielle språk.

Design og arkitektur

I Montreal blir du lett bortskjemt når det kommer til design, designhistorie og arkitektur. I 2006 ble byen utnevnt til en UNESCO City of Design.

Hvis design og arkitektur fenger deg, bør du sette kursen mot CCA (The Canadian Centre for Architecture), hvor permanente samlinger, utstillinger og bygninger alle er en hyllest til designens betydelse for byen.

En av de beste måtene å bli kjent med Montreal er på sykkel. Mange ulike selskaper og turoperatører tilbyr organiserte turer eller sykkelutleie.

Butikker, museer og severdigheter

I Montreal finner du shoppingmuligheter både over og under bakken. De underjordiske shoppinggatene dekker totalt ca. 12 kvadratkilometer, med 32 kilometer med gater å gå langs. Over bakken finnes det mengder av shoppingmuligheter; ta for eksempel turen til L'Avenue du Mont Royal eller Bonsecours-markedet og shop av hjertens lyst.

Hvis du er interessert i kanadisk historie og kultur, kan Château Ramezay anbefales. Hvert element i dets samling er på et eller annet vis knyttet til Canadas historie, og selve bygningen dateres tilbake til det 18. århundre, da den fungerte som aristokratisk residens.

Den gotiske Notre-Dame-katedralen er fargerik og fantastisk utsmykket, og står på ingen måte tilbake for sin navnebror i Paris.

Kulturelle Montreal

Under sommermånedene våkner byens gater til liv med matmarkeder, gatekunstnere og kafeer - ikke minst i Old Montreal. Gatekunst er en veldig populær attraksjon, og du kan lett tilbringe en hel dag på jakt etter de beste kunstverkene. Sist, men ikke minst stammer bandet Arcade Fire, som mange musikkentusiaster sannsynligvis kjenner til, fra Montréal.

Godt å vite

  • Flyplassen heter Montreal-Trudeau (YUL) og ligger cirka 20km fra byens sentrum.
  • Kollektivtransporten fungerer bra, og T-banesystemet er en rimelig og behagelig måte å ta seg rundt på.
  • Icelandair flyr til Montréal fire ganger i uken fra mai til oktober, med avganger mandag, tirsdag, torsdag og lørdag.