Bestill fly til: Belfast

Flyreise

Billettype:
Avreise og ankomster
Expense account
Reisende:
Klasse:
Vis flyavganger:
???icelandair.amadeus.search.expenses.legend???

Belfast, Nordirlands hovedstad, har mye kultur å by på og et livlig natteliv, rik historie og levende irsk folkemusikk lyder ut gjennom dører og vinduer i utallige puber.

Icelandair tilbyr flyvninger til Belfast fra 1. juni 2017, opp til tre ganger i uken på tirsdager, torsdager og søndager.

Flyvningen er et samarbeid med Air Iceland Connect, som bruker flyet Q400.

Titanic og Belfast

Historien om RMS Titanic er blant de mest populære attraksjonene i Belfast. Den ble bygget på det største skipsverftet den gangen. Tidlig på 1900 tallet var Belfast en velstående industriby.

Det fins mange Titanic-severdigheter i Belfast, og den flotteste er nok multimediautstillingen som viser detaljert hvordan skipet ble bygget og dets historie, med en restaurant som tilbyr samme måltidet som ble servert om bord siste kvelden. I “Titanic Quarter” langs elven Lagan bygges det stadig nye, moderne bygninger der de gamle skipsverftene sto.

Guinness og gælisk

Men du vil alltid finne det gamle Irland i den moderne byen Belfast. Folkemusikktradisjonen lever i beste velgående, og det gamle språket gælisk finner du på skilt, og av og til kan du også høre det i gatene. Gælisk ble gjenopplivet på 60-tallet, og ca. 4,4 % snakker gælisk i Irland i dag.

Vi anbefaler et besøk i de mange gammeldagse pubene, der du kan nyte en klassisk halvliter med stout og hjemmelaget oksestuing. Byen er full av interessante spisesteder så hvis du ikke liker kokestuing, er det ikke noe problem å finne noe annet å spise.

St. George’s Market avholdes hver helg i en sjarmerende viktoriansk bygning, og ble kåret til det beste innendørs markedet i Storbritannia i 1914. Det er blitt avholdt marked her helt fra 1608, og blant varene finner du fersk sjømat, kunsthåndverk og antikviteter. 

Godt å vite

  • Icelandair flyr til George Best Belfast City Airport, som ligger kun 5 km fra byens sentrum.
  • Det er svært behagelig å shoppe i Belfast ettersom byen har mange handlegater. Dessuten fins det to kjøpesentre og mange markeder med som du kan gå mellom.
  • For nærmere informasjon: http://visitbelfast.com