Bestill fly til: Aberdeen

Flyreise

Billettype:
Avreise og ankomster
Expense account
Reisende:
Klasse:
Vis flyavganger:
???icelandair.amadeus.search.expenses.legend???
Den tredje største byen i Skottland, Aberdeen, holder denne tittelen stolt med alle de vakre parkene og blomsterbedene rundt om i byen, og den har vunnet Britain in Bloom flere ganger.

Aberdeen – Skottlands vakre blomst

Den tredje største byen i Skottland, Aberdeen, holder denne tittelen stolt med alle de vakre parkene og blomsterbedene rundt om i byen, og den har vunnet Britain in Bloom flere ganger. Den spektakulære arkitekturen og de fortryllende museene preger byen, og byens mangfold av kunst og kultur, fascinerende historie og livlige sosiale arena er grunn nok til å besøke Aberdeen igjen og igjen. Icelandairs datterselskap, Air Iceland, bemanner disse korte flyavgangene om bord Q400 Bombardier-fly.

“Granittbyen” Aberdeen

Aberdeen blir også kalt «Granittbyen» på grunn av hvordan granittbygningene glitrer i solen etter at det har regnet.

Besøk den berømte «Granite mile» på Union Street, som huser flere enn 800 butikker, restauranter og barer som du kan utforske. Der kan du slappe av i de vakre, blomsterfylte hagene, smake på lokal mat og drikke, shoppe og nyte alt hva Aberdeen har å by på. Etter du har utforsket byen, kan du avslutte dagen med en spasertur på Aberdeens berømte «golden coast».

Slott, historiske bygninger og fascinerende landskap

Dronning Victoria forelsket seg i området av åpenbare grunner. Sjekk ut nasjonalskatter som Duff House, hvor du kan se en bemerkelsesverdig samling av kunst og møbler, Leith Hall og eiendommen rundt, det storslåtte Haddon-godset, Kinnaird-slott/fyrtårn som nå er museum for skotske fyrtårn, og selvsagt den sjarmerende naturen og landsbyene i Royal Deeside- og Cairngorms-nasjonalparkområde like utenfor Aberdeen.  For å avslutte ekskursjonen, prøv Castle Trail, som samler 17 av Aberdeenshires mest ikoniske slott, og boltre deg i områdets historie.

Besøk whiskybrenneriene og gi etter for deres gode produkter, og ta en skål sammen med den vennlige lokalbefolkningen mens du besøker og opplever Skottlands vakre blomst.

Godt å vite

  • Fire ukentlige flyavganger året rundt.
  • Flygningene utføres av Air Iceland om bord Q400 Bombardier-fly, som er mindre enn Boeing-jetfly og uten underholdning eller WiFi. Ipads minis er tilgjengelige om bord. 
  • Aberdeen-flyplass i Dyce ligger omtrent 15 km fra Aberdeen sentrum.
  • Flyplasstransport har jevnlige avganger fra Aberdeen-flyplass, og tar deg med til Aberdeens sentrum på omtrent 35 minutter. Billetten koster £ 2,70. Med taxi tar turen noe mer enn 25 minutter og koster omtrent £ 15
  • Det er gratis adgang til mange museer og utstillinger, slik som Maritime Museum og Aberdeens kunstgalleri.
  • Royal Deeside-naturreservat er hjem til Braemar Highland-vilt, og er også den kongelige familiens feriested, kjent for sin skjønnhet.
  • Det er lettvint å organisere transport til Royal Deeside-området i vest, Dunnottar-slott i sør, de gyldne strendene i nord og whiskyprovinsen i nordvest.